Bosna i Hercegovina     | 16.05.2018. 09:56 |

Vehid ef. Arnaut: Ramazan je mjesec ibadeta i duhovnog zrijenja muslimana

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. maja (FENA) - Glavni imam u Bugojnu Vehid ef. Arnaut uputio je čestitku i prigodnu poruku vjernicima povodom početka najodabranijeg mjeseca za muslimane - ramazana.

-Ramazan je mjesec našeg preispitivanja, mjesec ibadeta i mjesec našeg duhovnog zrijenja. To je mjesec našeg suosjećanja sa svima onima koji su u teškim životnim iskušenjima, i pokušaj da zahvalimo Bogu na svim blagodatima kojima nas je obdario - kazao je.

Po njegovim riječima, ramazan je “mjesec posta, ustezanja od jela i pića, ali i od ružnog govora”.

 -Zbog toga, pokušajmo ramazan iskoristiti u smislu da manje govorimo a više radimo, da manje gledamo u one koji su u iskušenju a da im više pomognemo, da manje prebrojavamo ono što imamo a više dijelimo - naglasio je.

Pozvao je vjernike da se tokom ramazana “fokusiraju na učenje Kur’ana, na namaz u džematu, na suosjećanje i zajedničke iftare, više zbog druženja, povezivanja i snaženja zajednice, nego zbog hrane i pića”.

- Neka bereket posta promijeni ponašenje i našu dušu, obogati naš saldo sevapa a izbriše grijehe koje smo počinili u periodu od proteklog ramazana - poručio je glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef. Arnaut.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mladi doprinose kvaliteti razmazanskih aktivnosti u Prnjavoru

Islamska zajednica u BiH - Utvrđen iznos sadekatul-fitra za ovogodišnji ramazan

Ramazan u Mostaru: Grad osvijetljen tisućama lampica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo