Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.05.2018. 15:22 |

Pendeš primila u posjetu časnice Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sastala se danas sa časnicama MO i OSBiH osobnog čina bojnik i brigadir, s kojima je razgovarala o eventualnim poteškoćama i problemima s kojima se u svom radu susreću kao pripadnice OSBiH.

Tijekom sastanka razmijenjena su i međusobna iskustva, te razmotreni mogući načini rješavanja problema u radu, s posebnim naglaskom na ravnopravnost spolova.

Pendeš je govorila o važnosti uloge žena u Oružanim snagama kao i važnosti integriranja žene u bosanskohercegovačko društvo, imajući u vidu da je Ministarstvo obrane BiH potpisnik Rezolucije Vijeća sigurnosti UN 1325 i u tom pogledu svakodnevno implementira i potiče realizaciju svih odredbi ove Rezolucije.

Posebna pozornost je posvećena i pitanjima aktivne uloge žene, analizi rodnih pitanja, te podizanju svijesti i promoviranju rodne ravnopravnosti.

Također, razgovaralo se i o sudjelovanju žena u mirovnim misijama u svijetu, gdje je do sada sudjelovalo više od 50 žena u različitim misijama gdje su bile prisutne u kategorijama od vojnika, dočasnika do časnika.

Pendeš je izrazila zadovoljstvo susretom, te zahvalila pripadnicama Oružanih snaga BiH na odanosti i doprinosu u svom dugogodišnjem radu u ovom sustavu, te poželjela uspjeh na svim poljima osobito u njihovim daljnjim karijerama, saopćeno je Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta