Bosna i Hercegovina     | 16.05.2018. 18:21 |

Više od 60 migranata pokušalo blokirati GP Velika Kladuša–Maljevac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati saobraćaj preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u saradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju saobraćaja preko prijelaza.

- Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona -  rečeno je iz Granične policije.

Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u “nadležnosti resornih tijela BiH” te da nisu prešli granicu, prenosi BIRN.
 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo