Stranačke aktivnosti     | 16.05.2018. 21:39 |

Priopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. svibnja - U prepunoj sali mostarskog Narodnog pozorišta održana je javna tribina Demokratske fronte pod nazivom „Politička situacija u Bosni i Hercegovini“ koju su organizovali Kantonalni odbor DF-a HNK i Gradski odbor Mostar.

U uvodnom obraćanju prisutne je pozdravio Mahmut Trčalo, predsjednik GO DF Mostar, koji je rekao: “Učestvujemo u razgovorima o izborima u Mostaru, pokušat ćemo naći rješenje, ali nikada nećemo potpisati podijeljen Mostar.”

U svom obraćanju, Branimir Jukić, predsjednik KO DF HNK poručio je: “Ovo je naš odgovor, odgovor Mostara i Hercegovačko - neretvanskog kantona na koaliciju HDZ-a i SNSD-a, na njihove planove A, B i C i na čitavu njihovu abecedu. Neće im uspjeti.”

Prisutne je pozdravio i novi član Demokratske fronte, Ahmed Džubur, dekan Agromediteranskog fakulteta Unveriziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koji je rekao: “Poručujemo sa ovog mjesta svima koji imaju planove podjela da postoje i drugi planovi koji su u skladu sa demokratskim principima i koji će pobijediti na narednim izborima.”

„Pozivam sve, ne samo političare i političke stranke, pozivam građanke i građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u otporu, jer ovo je otpor protiv podjela. Znam da ste umorni i da gubite nadu, ali moramo pružiti otpor. Mi nikada nećemo izdati jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.“, rekao je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte u svom govoru.

Na javnoj tribini je hor “Mostarske kiše” počastio posjetitelje prigodnim numerama o Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!