Bosna i Hercegovina     | 17.05.2018. 16:06 |

Pandurević: Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević (SDS) smatra da je dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem.

- To je bio veliki problem i za Srbiju, koja je mnogo bogatija od nas. Ali možemo se iznijeti s tim problemom ukoliko budemo imali sluha Evropske unije kao što je to imala Srbija svojevremeno, kad je imala veliki, ogromni talas. Ovo je već sad zatišje u Srbiji - kazala je Pandurević novinarima u Sarajevu.

Po njenim riječima, uz pomoć međunarodne, prije svega, finansijske pomoći Evropske unije, „ s tim problemom se može iznijeti“.

Predstavnički dom će danas, u nastavku zasjedanja, nakon pauze koja je u toku, razmatrati Informaciju o provođenju plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine u vezi s pitanjem izbjegličke krize u regionu i Evropskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, koju je pripremilo Vijeće ministara BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Članovi delegacije PSBiH u PSNATO na seminaru Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok PSNATO-a

Novi migranti stižu u Britaniju preko Lamanchea uprkos Sunakovim prijetnjama

Omerović u Bakuu s članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Azerbejdžana za BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel