Sport     | 17.05.2018. 22:19 |

SP 2018: Francuzi objavili popis, Deschamps otpisao Payeta

FENA Agencije

PARIZ, 17. svibnja (FENA/Hina) - Francuski izbornik Didier Deschamps objavio je u četvrtak popis 23 igrača za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji te imenovao još 11 njih koji će biti u statusu zamjena, a s liste kandidata otpao je kapetan Marseillea Dimitri Payet, koji je ozlijeđen u sinoćnjem finalu Europske lige u kojem je njegov klub poražen 3-0 od Atletico Madrida.

"On je bio ozbiljan kandidat za mjesto među 23 igrača, ali za ozljedu koja ga je zadesila obično su potrebna tri tjedna za oporavak. I kad se vrati, uvijek postoji velika mogućnost da će ozljedu obnoviti, a krajnji rok za prijavu momčadi je 4. lipnja pa nisam mogao riskirati", pojasnio je Deschamps svoju odluku.

Od igrača koji su bili prije dvije godine u sastavu na Europskom prvenstvu, na kojem je Francuska kao domaćin poražena (1-0) u finalu od Portugala u produžetku, Deschamps je s popisa 23 izostavio Anthonyja Martiala, Kingsleya Comana, Lucasa Dignea i Moussu Sissokoa koji su među 11 pričuva, a zajedno s njima i napadač Arsenala Alexandre Lacazette.

Glavni popis 23 igrača koji bi trebali predstavljati Francusku na SP-u Rusiju čine:

VRATARI: Alphone Areola (PSG), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille);

BRANIČI: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Marseille), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid);

VEZNI IGRAČI: Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern);

NAPADAČI: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Lyon), Florian Thauvin (Marseille), Ousmane Dembele (Barcelona)

Na popisu 11 pričuvnih igrača nalaze se: Benoit Costil (Bordeaux), Wissam Ben Yedder (Sevilla), Kingsley Coman (Bayern), Mathieu Debuchy (Saint-Etienne), Lucas Digne (Barcelona), Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Adrien Rabiot (PSG), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Tottenham), Kurt Zouma (Stoke City)

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo