Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 18.05.2018. 08:24 |

Studenti strojarstva posjetili Aluminij d.d. Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. svibnja (FENA) - Tridesetak studenata druge godine Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostar, u pratnji njihovih profesora Angele Topić i Nikole Knezovića, s katedre Tehnologija I, obišli su proizvodne pogone Aluminija d.d. Mostar.

 Tom prigodom održano je uvodno predavanjem u Upravnoj zgradi mostarske tvornice, nakon čega je upriličen obilazak Anoda, Elektrolize i Ljevaonice.

Kako je priopćeno iz Aluminija d.d. Mostar, stručnjaci iz Aluminija Josip Kožul, Josip Ćorić, Drago Pušić i Miljenko Buhač su tijekom posjeta studente upoznali s procesom proizvodnje anoda, primarnoga aluminija i aluminijskih legura, s naglaskom na završni proces lijevanja triju osnovnih Aluminijevih proizvoda: trupaca, blokova i malih ingota.

Uzimajući u obzir praktični susret s tvorničkom proizvodnjom, studentima je ovaj posjet od neprocjenjive vrijednosti za bolje shvaćanje stečenih teorijskih znanja, navodi se u priopćenju Aluminija d.d. Mostar.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta