Stranačke aktivnosti     | 18.05.2018. 11:54 |

Saopćenje Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Demokratska fronta oštro osuđuje zaustavljanje migranata pred tunelom Ivan, na ulazu u Hercegovačko – Neretvanski kanton ili na ulazu u tvorevinu - mrtvaca kojeg Čović ponovo oživljava, Herceg Bosnu?!

Simptomatična je šutnja zvaničnika HNK,što je još jedna potvrda da je glavni režiser Dragan Čović koji je naredio  komesaru  MUP-a HNK da zaustavi  konvoj sa migrantima pri premiještanju u Salakovac. Ko je to mogao uraditi ako ne „hercegovački Baja“, jer, bar zvanično, Vlada HNK nema informaciju ko je izdao takvu naredbu.

Potvrđuje li sve ovo da je Dragan Čović izdao ovakvu naredbu u sklopu najavljenog plana B?

Svjedoci smo da je Milorad Dodik prije nekoliko dana izjavio da ne želi migrante na teritoriji Republike Srpske, a očito ih ni Dragan Čović ne želi na teritoriji „Herceg Bosne“,  teritorije kojom suvereno gospodari.

Kome još objašnjavati da je najavljena koalicija HDZ – SNSD usmjerena ka rušenju institucija Bosne i Hercegovine i stvaranju mini država u državi na kojim će kabadahije Čović i Dodik provodite svoje planove podjela.

Ovakve aktivnosti MUP HNK, bez dozvole Vlade HNK i mimo odluka državnih institucija, s obzirom da je objekat u kojem su migranti trebali biti smješteni u nadležnosti države BiH, predtavlja akt državnog udara. Gledamo rušenje države uživo,  otkako HDZ i Dragan Čović pod krinkom čuvanja hrvatskih nacionalnih interesa, to otvoreno rade.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da reaguje na teško kršenje ljudskih prava koje je na sceni u Bosni i Hercegovini i ne dozvoli da Čović vaninstitucionalno kontroliše policijske službe, a vjerovatno bi na izmiještanje pristao da je Salakovac radni logor, kako je to i u ratu radio.

Građani Bosne i Hercegovine, ne smijemo zaboraviti da smo, ne tako davno, bili u koži ovih ljudi koji bježe pred strahotama rata, i da imamo ljudsku i moralnu obavezu da im pomognemo.

Građani Bosne i Hercegovine, pružimo otpor na sve moguće načine da nam tipovi poput Dodika i Čovića (a imaju još simpatizera iz „prikrajka“) definitivno unište i podijele jedinu nam domovinu!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo