Bosna i Hercegovina     | 18.05.2018. 12:31 |

Potpisan ugovor o izgradnji poddionice Buna-Počitelj

FENA Adriana Domazet

MOSTAR, 18. svibnja (FENA) - Ugovor o izgradnji dionice Mostar jug-Počitelj, poddionica Buna-Počitelj potpisan je u petak u Mostaru, a vrijednost radova iznosi 25.692.383,53 eura.

Ugovor su potpisali direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, direktor Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda te federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Terzić je kazao kako je poddionica Buna-Počitelj duga 7,2 kilometra i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug-Počitelj, te da su sredstva osigurana preko Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za završetak radova je 18 mjeseci.

Izrazio je zadovoljstvo što su došli u priliku da potpiše prvi ugovor o nastavku izgradnje Koridora Vc nakon usvajanja Zakona o akcizama, jer kako je istaknuo prošle godine bili su zaustavljeni činjenicom jer spomenuti zakon nije usvojen.

Ministar Lasić kazao je kako je sretan što je konačno potpisan ugovor za izgradnju koridora Vc na području Hercegovine.

- Imali smo određene opstrukcije, poglavito oko tenderskog dijela dionice Počitelj-Zvirovići. Nadam se da će Hercegovina postati ozbiljnije gradilišta na ovom koridoru Vc - kazao je Lasić.

Terzić je istaknuo kako se do sredine lipnja očekuje raspisivanje tender za dionicu Počitelj- Zvirovići i da se trenutno radi evaluacija tenderske dokumentacije.

Na upit novinara zašto se ovoliko čekalo za izgradnju dionice, ministar Lasić je kazao kako je to "proces koji traje i treba biti kontinuiran bez obzira tko je ministar i tko je vlada".

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo