Bosna i Hercegovina     | 18.05.2018. 15:57 |

Brkić na 13. GLOBSEC 2018 Bratislava Forumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. svibnja (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josip Brkić sudjelovao je u radu 13. GLOBSEC 2018 Bratislava Foruma, vodećeg centralnoeuropskog sigurnosnog foruma koji okuplja brojne visoke dužnosnike, predsjednike i premijere država, ministre i zamjenike vanjskih poslova i obrane više europskih zemalja, predstavnike EU, OSCE i NATO i stručnjake za pitanja sigurnosti.

Forum je počeo s radom 17. svibnja u Bratislavi i trajat će do 19. svibnja.

Ovogodišnji GLOBSEC Forum je posvećen aktualnim globalnim sigurnosnim, političkim, društvenim i ekonomskim izazovima.

Zamjenik Brkić je tijekom Foruma prezentirao rezultate koje je Bosna i Hercegovina ostvarila na putu europskih i euroatlantskih integracija, ističući evidentan napredak naše zemlje u ispunjavanju zadanih uvjeta, te daljnjoj predanosti ostvarenju ciljeva i provedbi reformi.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić je sudjelovao na panelu posvećenom zapadnom Balkanu, na kojoj su također sudjelovali Predrag Bošković, ministar obrane Crne Gore i Christian Danielsson, generalni direktor Direkcije Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju.

Panel je bio posvećen trenutnom stanju na zapadnom Balkanu u kontekstu europskih integracija.

Razgovarano je o nedavno objavljenoj Strategiji Europske komisije za „Vjerodostojnu perspektivu proširenja i pojačanu suradnju EU-a sa zapadnim Balkanom“, te njenom značaju u daljnjem napretku zemalja regije u procesu približavanja EU.

Panelisti su pozdravili zaključke sa Samita EU - zapadni Balkan, održanog 17. svibnja u Sofiji, kao i budućim inicijativama koje bi EU mogla ponuditi zemljama regije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'