Svijet     | 18.05.2018. 20:23 |

Mađarska - formirana četvrta Orbanova vlada

FENA Internet

BUDIMPEŠTA,  18. maja (FENA) - Predsjednik Republike Mađarske János Áder u petak je imenovao ministre četvrte vlade Viktora Orbána, što znači da je nova vlada i zvanično formirana. 

Predsjednik Áder predstavio je 13 ministara u novoj vladi, uručujući im akreditive na ceremoniji imenovanja, koja je počela u palati Sándor  u petak ujutru, prenosi website mađarske vlade.

Andrea Bártfai-Mager je imenovanja za ministra bez portfelja za državna sredstva, Tibor Benkő novi je ministar odbrane, Gergely Gulyás imenovan je za ministra koji predvodi ured premijera, Miklós Kásler je ministar za ljudske resurse, István Nagy novi je ministar poljoprivrede a László Palkovics će predvoditi novoformirano ministarstvo za  inovacije  i tehnologiju.

Sándor Pintér i dalje će biti ministar unutrašnjih poslova a Antal Rogán predvodit će kabinet premijera.

Zsolt Semjén imenovan je za ministra bez portfolja za nacionalnu politiku,crkvena pitanja i nacionalne manjine, dok će János Süli učestvovati u radu vlade kao ministar bez portfelja za širenje nuklearne elektrane Paks. Péter Szijjártó, i László Trócsányi nastavit će da obavljaju svoje dužnosti ministra vanjskih poslova i trgovine i ministra pravde, dok je Mihály Varga imenovan za ministra finansija, prenosi website mađarske vlade.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SAD upozorava Mađarsku na opasnost od bliskih veza s Rusijom

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!