Regija     | 19.05.2018. 13:29 |

'Hod za život' u Zagrebu, Splitu i Rijeci

FENA Agencije

ZAGREB, 19. svibnja (FENA) - U Zagrebu, Splitu i Rijeci više tisuća osoba sudjelovalo je u "Hodu za život" čiji je cilj, kako su istaknuli organizatori Građanska inicijativa "Hod za život, obitelj i Hrvatsku", skrenuti pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.

"Naš život počinje začećem i sva naša ljudska prava temelje se na tome - da nas puste da živimo. Treba prebaciti raspravu na ono što je najbitnije, a to je da li je ono što žena nosi u svom trbuhu dijete ili ne. Meni je to najvažnije ", rekla je čelnica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić.

Za vrijeme održavanja manifestacije zagrebačka policija privela je sedam osoba koje su Ilici, u jednom trenutku, zapriječile put sudionicima "Hoda za život", a prema procjeni policije u povorci je bilo oko 10.000 ljudi, javila je Hina.

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je kako sudjeluje u "Hodu za život" jer poštuje svačiji život i jer se radi o manifestaciji građanskog aktivizma u najboljem smislu riječi.

Upitan o skorom donošenju Zakon o pobačaju, odgovori kako je moralna panika koja se širi u vezi s tim zakonom potpuno neutemeljena.

"Siguran sam da se u hrvatskom javnom životu i politici može postići suglasnost i o tome pitanju ako se lišimo sektaštva i bilo koje ideološke uskogrudnosti", dodao je Hasanbegović.

Osim u Zagrebu, gdje se održavao treći put, "Hod za život" istodobno se, po drugi put održava i u Splitu, a prvi puta se ove godine priključila i Rijeka.

U Rijeci se, u organizaciji inicijative "Građanke i građani Rijeke" održava (kontra)skup "Hod za slobodu" u znak protivljenja jačanju konzervativizma i pokušajima ograničavanju prava manjina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plenković: Nakon Rafalea, na red dolaze brodovi

Hrvatska: Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu