Bosna i Hercegovina     | 20.05.2018. 12:03 |

Erdoğan doputovao u radnu posjetu BiH

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan doputovao je u Sarajevu, čime počinje radnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susresti s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Planom posjete, nakon dolaska na Međunarodni aerodrom Sarajevo, predviđen je odlazak u zgradu Predsjedništva BiH, a nakon aktivnosti u Predsjedništvu najavljeno je polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači, kao i šetnja starim dijelom Sarajeva, od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije.

Tokom boravka u Sarajevu Erdoğanu će biti uručen počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, a planiran je i skup u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" Zetra gdje će biti upriličen šesti Kongres Unije evropskih turskih demokrata (UETD).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su najavili da će događaj uzrokovati obavezne obustave u saobraćaju te da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika.

Privremenih izmjena režima saobraćaja bit će na dijelu ulice Patriotske lige - obilaznica i u ulici Alipašina te na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva i to od 08.00 do 21.00 sati.

Prema procjeni Unije evropskih turskih demokrata, koja je organizator skupa u Zetri, događaju će prisustvovati između 10.000 i 15.000 posjetitelja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu