Stranačke aktivnosti     | 21.05.2018. 11:01 |

Saopćenje Naše stranke

FENA Saopćenje

Za dramatičan pad dobiti BH Telecoma generalni direktor ove kompanije, Mirsad Zaimović, naveo je kao glavni razlog besplatne aplikacije. Delegat Naše stranke u Domu naroda Federalnog parlamenta Edin Forto smatra da navođenje ovih razloga za loše poslovanje govori dovoljno o nestručnosti menadžmenta BH Telecoma.

“Vodite najveći telekom u državi, imate milion korisnika, više hiljada zaposlenih i na kraju poslovne godine za loše poslovanje okrivite Viber? Svi korisnici BH Telecoma mogu posvjedočiti da je ta firma okrenuta isključivo sebi i potrebama svojih uposlenika. Građani korisnici nisu u fokusu i dok se to ne promijeni, neće biti ni boljeg poslovanja”, rekao je Forto.

Forto dalje navodi kako studije u razvijenim tržištima dokazuju da osnovni preduslov za dobro poslovanje državnog telekoma nije nužno privatizacija svih telekom operatera, već upravo zdrava konkurencija. “Jasno je da u BiH nema zdrave konkurencije za mobilne mreže. Naprimjer, kompanija M-tel je u vlasništvu državnog telekoma Republike Srbije, a druga dva telekoma su u većinskom vlasništvu Federacije BiH”, ističe Forto i dodaje - "Ne možemo imati zdravu konkurenciju sa tri državna telekoma, koji se fokusiraju samo na jednu od tri etničke grupe. To nema nigdje na svijetu." “Napredak neće biti moguć dok se na BH Telekom i HT Eronet gleda isključivo kao na stranački plijen gdje je poslovanje sekundarno, a stranačko i prekobrojno zapošljavanje prioritet.

Evo, naprimjer, pogledajte glavnu poslovnu referencu direktora, koji je uvjeren da mu je Viber glavni problem. Cijelu karijeru je bio šef raznih ispostava SDA u Zeničko-dobojskom kantonu i nakon mandata u Federalnom parlamentu postaje direktor najvrijednije firme. Uz ovakvu kadrovsku politiku, bolje ne možemo ni očekivati. Naravno da nam je sad Viber kriv za sve.”, zaključio je Forto.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana