Najave     | 22.05.2018. 08:10 |

Javna tribina povodom 26 godina od međunarodnog priznanja BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće, Srpsko građansko vijeće - Pokret za ravnopravnost te Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizirat će danas u Sarajevu javnu tribinu "Bosna i Hercegovina - 26 godina od međunarodnog priznanja".

Na taj način obilježit će godišnjicu od dana kada su Ujedinjene nacije primile BiH u punopravno članstvo, a kako su ocijenili u Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca, 22. maj u novoj historiji BiH jedan je od najznačajnijih datuma kojem se, mišljenja su, ne pridaje adekvatna pažnja i značaj.

Uvodničari javne tribine, koji su bili i učesnici najznačajnijih događaja u tim vremenima, pojasnit će ulogu i značaj 22. maja te prezentirati lične impresije iz perioda međunarodnog priznanja BiH, ali će govoriti i o položaju današnje BiH u međunarodnim okvirima.

Kao uvodničari javne tribine najavljeni su član Predsjedništva BiH od 1992. do 1995. godine Ivo Komšić, član Vlade i premijer Vlade BiH od 1992. do 1997. godine Hasan Muratović te predsjednik Skupštine BiH od 1992. do 1995. godine Miro Lazović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

VKBI nije uključen u najavljeno okupljanje političkih organizacija bošnjačke provenijencije

VKBI: Dodik svjesno, namjerno i planski iznosi potpuno izokrenute činjenice i čiste laži

O značaju referenduma i nezavisnosti BiH na naučnoj konferenciji govorila istaknuta akademska imena

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana