Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 11:59 |

Bevanda: Vijeće ministara nije donijelo odluku o prebacivanju migranata

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 22. svibnja (FENA) – Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda tvrdi da Vijeće ministara nije donijelo odluku o prebacivanju migranata u Salakovac kod Mostara, ocijenivši kako je u pitanju pokušaj političkog destabilizranja stanja u južnom dijelu BiH.

-  Apsolutno nije odobreno prebacivanje migranata u Salakovac kod Mostara. To se stalno zloporabi u javnosti. Vijeće ministara o tome nije donijelo odluku. A da budem precizniji, nije donesen nikakav zaključak. Ostao sam šokiran kada sam vidio da nitko nije kontaktirao vlasti Republike Srbije i Crne Gore, odakle nam dolaze migranti. Oni se organizirano dovoze do granice s BiH, a uz to se raspuštaju izbjeglički centri u Srbiji i Crnoj Gori - kazao je Bevanda u intervju za bh. izdanje Večernjeg lista, naglasivši kako će zatražiti "da se utvrdi odgovornost za sve krive poteze koji su napravljeni".

Po njegovim riječima, u pitanju je jedan smišljeni pokušaj političkog destabiliziranja situacije u južnom dijelu BiH te da je jasno da migrantska ruta nigdje ne vodi prema Mostaru.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH ističe kako je za njega najteži propust vlasti BiH to što migranti uopće nisu registrirani niti je utvrđen njihov status.

Ustvrdio je kako BiH s jedne strane, odnosno istoka ima organizirani dolazak migranata na granicu, dok s druge strane njezini susjedi sa zapada zatvaraju granicu.

-  Predložio sam na posljednjoj sjednici Vijeća ministara da sa susjedima i Bruxellesom koordinirano rješavamo ove probleme. Za mene je najgore to što su nakon sjednice neki toliko manipulirali te su iznesene netočne informacije koje su, nažalost, i nacionalno obojene - kazao je Bevanda, zaključivši kako se BiH sada nalazi u vrlo teškoj situaciji te da o tome žurno treba obavijestiti Bruxelles.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo