Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 15:42 |

Počela još jedna vanredna sjednica Predstavničkog doma

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Započela je još jedna današnja vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

U najavljenom dnevnom redu je razmatranje, po hitnom postupku, rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije.

Rebalans je predložila Federalna vlada na način da neutrošenih 107 miliona KM iz 2017. bude preusmjereno u aktuelnu budžetsku godinu radi gradnje brzih cesta u FBiH.

Takav rebalans je nedavno odobrio Dom naroda, a ako to danas učini i Predstavnički dom, bit će omogućeno da se taj novac stavi na raspolaganje radi realizacije planiranih infrastrukturnih projekata koje implementira javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

U najavljenom dnevnom redu te vanredne sjednice su, također po hitnoj proceduri, izmjene i dopune Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i Zakona o stečajnom postupku.

U nacrtu su zakon o slobodnim zonama u Federaciji BiH te izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama i Zakona o deviznom poslovanju.

Poslanici će se izjašnjavati o davanju saglasnosti na obračun sredstava u zdravstvu u Federaciji BiH za 2016. godinu te prihvatanju zaduženja za realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata na Koridoru 5-C, kao i za projekte "Izgradnja i obnova  određenog  broja bolnica u BiH" i "Razvoj infrastrukture u Općini Stari Grad Sarajevo".

Prije ove, Predstavnički dom je danas okončao prethodnu vanrednu sjednicu, prekinutu prošlog mjeseca, a za sutra najavio još jedno, tematsko zasjedanje o stanju i aktuelnoj problematici u oblasti boračko–invalidske zaštite u Federaciji BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana