Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 16:09 |

Pendeš zahvalila Boškoviću na podršci koju Crna Gora pruža BiH

FENA Saopćenje

BUDVA/SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sa saradnicima susrela se danas s ministrom odbrane Crne Gore Predragom Boškovićem, na marginama 2BS (“To be Secure”) Foruma u Budvi.

Razgovarano je o regionalnoj sigurnosti i stabilnosti, kao i bilateralnoj odbrambenoj saradnji, koja je, kako je ocijenjeno, veoma dobra.

Pendeš se zahvalila Boškoviću na kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Bosni i Hercegovini na njenom evroatlantskom putu i naglasila značaj koji Crna Gora kao članica NATO-a ima u očuvanju sigurnosti u regionu zapadnog Balkana.

Pendeš je istakla značaj i važnost članstva Crne Gore u NATO-u za cijelu regiju, te je istakla napore koje su Ministarstvo odbrane BiH, ali i Vijeća ministara i Predsjedništvo BiH, učinili na ispunjavanju uslova za aktiviranje MAP-a za BiH.

U tom smislu razmijenjena su mišljenja o predstojećim konsultacijama u okviru NATO-a i inicijative za skoro aktitviranje MAP-a za BiH, u kojima će Crna Gora, kao istinski prijatelj BiH, dati punu podršku za daljnji napredak BiH na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

U organizaciji Revicona u Dubrovniku 20. međunarodni ekonomski forum 'Korporativno upravljanje'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo