Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 22.05.2018. 20:12 |

Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose (VIDEO)

FENA Saopćenje

ATINA/SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naglasio je danas na Poslovnom forumu BiH - Grčka u Atini, da BiH i Grčka imaju prijateljske odnose, nemaju otvorenih pitanja, ali da je potrebno unaprijediti ekonomske odnose i vanjskotrgovinsku razmjenu.

Poslovni forum je organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH), u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) BiH i Vanjskotrgovinskom komorom BiH (VTKBiH).

Tokom izlaganja, Crnadak je poručio da je taj forum odlična prilika da se institucije i privredni subjekti iz BiH i Grčke bolje upoznaju i razmijene iskustva te izrazio nadu da će iz više od 50 planiranih direktnih poslovnih susreta proizaći i konkretni dogovori, koji će donijeti obostranu korist.

Na otvaranju Poslovnog foruma, osim Crnatka, obratio se i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH  Mirko Šarović, potpredsjednik VTKBiH Nemanja Vasić i direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.

Sa grčke strane, na Forumu su učestvovali predstavnici Grčke federacije preduzeća (SEV), predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Grčke, kao i predstavnici Ministarstva investicija Grčke.

Tokom Poslovnog foruma potpisan je Memorandum o razumijevanju između SEV-a i VTKBiH, a održan je i veći broj sastanaka bh. i grčkih privrednika.

Po završetku Foruma, Crnadak se sastao sa alternativnim ministrom vanjskih poslova Grčke Giorgosom Katrougalosom, saopćeno je iz MVP-a BiH.                                                               

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1776

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1W9luTCvxm-tuSRgG4wmphuRSwa1-qd_f?usp=sharing

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Crnadak: Najveći izdajnik RS-a i srpskog naroda je Milorad Dodik

Crnadak -Prijetnje sankcijama Njemačkoj i druge nabuloze ugrožavaju investicije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'