Stranačke aktivnosti

Saopštenje za medije Nezavisnog bloka

Saopćenje

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić sastao se danas u Centrali stranke sa Robertom Benjaminom, direktorom za centralnu i istočnu Evropu Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Tokom razgovora istaknuta je spremnost za saradnju između ove važne američke organizacije i Nezavisnog bloka kao novog političkog projekta koji želi drugačiji pristup u politici i u naš politički život inkorporirati istinske demokratske vrijednosti. Gospodin Benjamin izrazio je zadovoljstvo da se Nezavisni blok etablirao kao politička organizacija koja želi promjene, bolji standard za građane i demokratske vrijednosti. 

''Gospodina Benjamina poznajem dugo i naša saradnja je bila uvijek usmjerena na edukaciju mladih političara, na izgradnju demokratskih kapaciteta i usmjerenje ka evro-atlantskim integracijama kao našem strateškom interesu. Drago mi je da smo dogovorili da će Nezavisni blok i NDI sarađivati u budućnosti upravo na edukacijskim projektima, koji će itekako koristiti našim mladim članovima, a članstvo Nezavisnog bloka čini preko 70% mladih ljudi, koji su uglavnom po prvi puta članovi jedne političke stranke'', izjavio je Senad Šepić nakon sastanka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.