Sport     | 23.05.2018. 14:48 |

Prosinečki: Raduje me forma igrača, pristupit ćemo mečevima ozbiljno

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine okupljaju se na Ilidži uoči prijateljskih duela protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Selektor BiH Robert Prosinečki istaknuo je da su ova dva meča važna za selekciju BiH, te da utakmici protiv Crne Gore dodatni značaj daje oproštaj trojice nekadašnjih bh. reprezentativaca - Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Vedada Ibiševića. 

- Protiv Crne Gore trojica naših reprezentativaca koji su dali mnogo bh. fudbalu se oproštaju. Zbog toga će utakmice protiv Crne Gore imati i revijalni karakter. Termin za utakmice nije najbolji jer su prvenstva tek završena, ali ove utakmice su nam veoma bitne za uigravanje ekipe i upoznavanje igrača - rekao je Prosinečki. 

Za navedene mečeve neće moći računati na golmana Asmira Begovića i Seada Kolašinca.

- Begović ima privatne probleme, a Kolašinac je povrijeđen. Ostali igrači će biti spremi za utakmice, nadamo se samo da neće biti povreda. Utakmicama ćemo pristupit najozbiljnije, jer poslije nećemo imati prijateljske mečeve, a mislim da su i Crnogorci u istoj situaciji - ističe selektor. 

Dodaje da ga raduje forma igrača koji su bili standardni u svojim klubovima tokom sezone, te da je želja ekipe da pobjeđuje u svim, pa i u prijateljskim mečevima. 

- Rezultat je bitan, želimo pobijediti i u prijateljskim utakmicama. Odradit ćemo posao na najbolji način zbog atmosfere u ekipi - zaključio je Prosinečki.  

Reprezentativac BiH Haris Duljević odigrao je odličnu sezonu u redovima njemačkog drugoligaša Dynama iz Dresdena. Ističe da je atmosfera u reprezentaciji odlična, te da igrači sada trebaju zaboraviti na odmor i posvetiti se obavezama u reprezentaciji. 

- Moramo se u potpunosti posvetiti reprezentaciji jer je to najveća stvar u fudbalu. Pokušat ćemo pobijediti, moramo dobro raditi da se spremimo za Ligu nacija i kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Jasno nam je šta selektor traži od nas, ali još ima tu mnogo da se radi - objašnjava Duljević. 

Reprezentacija BiH će igrati prijateljski meč protiv Crne Gore u ponedjeljak, 28. maja na Bilinom polju u Zenici u 18 sati, a dan kasnije će otputovati u Južnu Koreju s kojom se sastaju 1. juna.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo