Stranačke aktivnosti     | 23.05.2018. 18:51 |

Saopćenje za javnost KO SDA TK

FENA Saopćenje

 

Kantonalni izborni stab Stranke demokratske akcije Tuzlanskog katntona (KIŠ TK) danas je u Tuzli održao svoju konstituirajuću sjednicu, čime su i zvanično  počele pripreme  SDA na ovom kantonu za predstojeće opće izbore u BiH.

 Predsjednik Kantonalnog izbornog štaba SDA TK Bego Gutić, kazao je da sastav izbornog štaba garantira efikasnu i modernu izbornu kampanju koja će glasačima pružiti mogućnost da prepoznaju prednosti Stranke demokratske akcije u odnosu na konkurente.

Članove izbornog štaba između ostalog čini  nekoliko univerziteskih profesora, stručnjaka u raznim disciplinama, kao i vrsnih poznavalaca stranačkog  rada i  djelovanja  na terenu iz svih općinskih organizacija ove stranke u  TK .

Predsjednik Kantonalnog izbornog štaba SDA TK, Bego Gutić naglasio je da  Kantonalni odbor ove stranke  ozbiljno pristupa pripremama za izbore.

Smatra da  uz realnu analizu potencijala koje SDA ima sasvim je  sigurno da će uprkos svim turbulencijama ova politička partija na ove izbore izaći snažnija i jedinstvenija nego ikad.

Uz  predan rad i  jasno definisane zadatke programske platforme stranke,  očekujemo da SDA na Tuzlanskom kantonu ostvari pobjednički rezultat, poručio je Gutić.

Na sjednici Kantonalnog izbornog štaba obratio se predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Amir Fazlić, koji je dao punu podršku radu izbornog štaba i istakao da ima puno povjerenje u tim koji će zajedno sa svim općinskim organizacijama SDA na Tuzlanskom kantonu ostvariti pobjedu na predstojećim izborima.

Kantonalni izborni stab čine: 

Bego Gutić
Muamer Zukić
Selmin Karić
Mirza Ibrišimović
Zumra Begić
Jasna Hadžiselimović
Alma Hajdarević
Midhat Čaušević
Nedim Malkočević
dr. Suad Kunosić
dr. Adi Rifatbegović
dr. Mirsad Malohodžić
Srđan Mićanović
dr. Mirsad Kunić
dr. Nail Kurtić
dr. Asim Padžić
Bahrija Jusupović
Halil Jahić
Hasan Ferhatović
Isat Skenderović
Abdulah Zukić
Fadil Imširović
dr. Izet Šabotić
Irfan Kasumović
Fahrudin Skopljak
general Sead Delić
Husein Jusić
Nermin Okanović
Muhamed Đuzdanović

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šekib Umihanić izabran za predsjednik SDA TK

IO SDA TK - Potvrđeno Irfan Halilagić kandidat za madatara Vlade TK

Saopćenje za javnost KO SDA TK

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!