Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

Saopćenje

"Iako je postupak protiv Sanjina Sefića ne samo mogao nego i morao biti davno okončan, nastavak istog danas je odgođen. Narod i Pravda je već isticala svoje razočarenje u dijelove pravosudnog sistema Bosne i Hercegovine te kroz slučaj Dženana Memića, kao i drugih, pokušala skrenuti pažnju na nepravilnosti i nelogičnosti.

Pravosudni sistem svake države bi trebao biti utočište građaninu, zaštita, sigurnost i garant pravde. U našoj državi, nažalost često nije slučaj. Anarhija koja vlada u toj sferi, dozvoljava bahaćenje pojedinih advokata. Apsolutno odsustvo sankcije za odugovlačenje procesa, dovodi do slobodnih krivaca i oslobađajućih presuda za očigledna krivična djela. Današnje odgađanje nastavka suđenja je nepoštivanje žrtve i nepoštivanje boli porodica zrtve.

Narod i Pravda duboko suosjeća sa tim porodicama i obećavamo da ćemo na njihovom putu biti uz njih. I obećavamo borbu za reformu pravosuđa!".

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.