Sport     | 23.05.2018. 22:08 |

Dinamo osvojio Hrvatski kup

FENA Agencije

VINKOVCI, 23. svibnja (FENA) - Nogometaši Dinama pobjednici su Hrvatskog kupa nakon što su u finalnoj utakmici u Vinkovcima pobijedili Hajduk s 1-0 (-0). 

Strijelac pogotka koji je donio dvostruku krunu Dinamu bio je Mario Gavranović u 55. minuti. Dinamu je to 15. naslov u Kupu, dok su Splićani ostali na šest osvojenih trofeja. Hajduk i Dinamo su po sedmi puta igrali za trofej Kupa, ali prvi put nakon čak devet godina. Splićani su slavili u prva tri, a Zagrepčani u zadnja četiri finala.

Finale u Vinkovcima bilo je ravnopravno i borbeno, a pobjednika je presudila velika pogreška Hajdukova igrača Savvasa, koji je u 55. minuti doslovce poklonio loptu Švicarcu Gavranoviću, koji je svladao inače vrlo dobrog vratara Dantea Stipica. Upravo je Stipica spašavao Splićane na početku utakmice, potom je Hajduk, kako se čini, dvaput oštećen u prvom dijelu, a kapetan Mijo Caktaš je pogodio i vratnicu. U drugom dijelu Splićani su u završnici propustili nekoliko prilika za izjednačenje, pa je Kup pripao Dinamu, čiji je trener Nenadu Bjelica tako osvojio trofej u tek drugoj utakmici na klupi prvaka.  

Dvoboj su obilježili i neredi navijača, Torcida je bacala baklje i sukobila se s policjom, dok su na drugoj strani BBB trgali stolice, javlja Hina. 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dinamo oglasom u Marci krenuo po Modrića

Hrvatska: VKS donio tri procesna rješenja u predmetu protiv Mamića i suoptuženika

Agić: Zdravko Mamić mi je "na ruke" isplatio 500 tisuća dolara

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije