Stranačke aktivnosti     | 24.05.2018. 15:45 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok je na današnjoj sjednici Predsjedništva utvrdio da će na Opštim izborima 2018. godine imati kandidate za sve nivoe vlasti, uključujući i kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Konstatovano je da je Nezavisni blok skupio preko 16.000 potpisa za registraciju za izbore (iako je potrebno ukupno 13.000) te ispunio sve preduslove za registraciju, na čemu se posebno zahvaljuje građanima koji su nam u ovom procesu dali punu podršku. Danas je Predsjedništvo utvrdilo i principe za predlaganje kandidata u svim općinama i od 25. maja pa do 15. juna 2018. svi članovi NB-a (skoro 40.000) sa prostora čitave BiH imaju mogućnost da daju svoje prijedloge za kandidate za sve nivoe, a po dosadašnjim reakcijama najviše podrške za kandidata iz reda bošnjačkog naroda ima Senad Šepić. Predsjedništvo NB-a je dalo podršku i kandidaturi Sadika Ahmetovića za potpredsjednika Republike Srpske, na listi koju će podržati više stranaka.    

''Snažna podrška koju vidimo na ulicama, u selima, širom zemlje, daje nam vjetar u leđa i već sada moćemo reći da se Nezavisni blok etablirao kao pokret srednjeg, novog puta. Dosta je bilo i desnih i lijevih svih vrsta i boja, mi želimo novu politiku i građanima ponuditi građansku, nacionalnu i evropsku Bosnu i Hercegovinu. Želimo da se svi pripadnici svih naroda osjećaju slobodno, sa svojom tradicijom, kulturom i nacionanim identitetom, želimo i da svaki građanin ove zemlje ima ista prava na prostoru čitave BiH, a naš strateški cilj jesu evropske vrijednosti i Evropska unija. Kako bi došli do tog cilja, mi pozivamo i nestranačke ljude i naše ljude iz dijaspore da nam se priljuče i da budu kandidati na našim listama kako bi oslobodili i pokrenuli Bosnu i Hercegovinu'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom