Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 24.05.2018. 18:27 |

Spasić: Zadovoljni smo profesionalizmom bh. nogometaša (VIDEO)

FENA

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Sarajevu a danas će obaviti i prvi trening uoči prijateljskih utakmica protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Igrači su po dolasku na pripreme radili individualno u teretani, a danas slijedi uvod u trenažni proces.

Dragan Spasić, asistent bh. selektora Roberta Prosinečkog, pohvalio je igrače zbog njihovog profesionalizma.

- Želim da tako i nastave te da obave ove dvije utakmice na najbolji način. Misli su im više na odmoru, jer su prvenstva završena, ali još jednom, svaka im čast za njihovo ponašanje - dodao je Spasić.

Istaknuo je da povrijeđenih igrača nema te da je to pozitivna stvar. Većina reprezentativaca trenira individualno u pauzama i osim činjenice da su sezone u većini prvenstava završene. 

- Zadovoljan sam profesionalizmom. Naši igrači izvršavaju sve zadatke i na maksimalnom su nivou posvećenosti tako da ne možemo imati zamjerke. Što se tiče utakmica, bit će sigurno dobrih, ali i loših. Kamp služi za to da neke stvari ispravljamo - poručio je Spasić.

Istaknuo je da će stručni štab pokušati da zadatke koje traže od igrača dignu na viši nivo.

- U ovim utakmicama bismo dali priliku svakom pojedincu, ali znate da u prijateljskim mečevima imamo pravo na šest izmjena. Sa Crnom Gorom imamo trojicu (Misimović, Spahić, Ibišević) igrača koji počinju utakmicu i automatski smo u deficitu sa tri izmjene - dodao je.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović rekao je da su utakmice protiv Bugarske i Senegala bile jako važne kao i ove nadolazeće dvije.

- Slušamo štručni štab šta želi od nas tako da se stvari pozitivno odvijaju. Dobro je da non-stop igramo utakmice jer tako možemo napradovati kao ekipa. Pobjeda uvijek diže samopouzdanje svakom igraču a prije svega ekipi. Utakmice moramo shvatiti ozbiljno - zaključio je Zukanović.

Utakmicu protiv Crne Gore reprezentacija BiH igra 28. maja u Zenici, a potom 1. juna gostuje Južnoj Koreji.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1787

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/17tgAHAmVPf5JZkJiw_Tb9lp9P3oe5-Ns?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta