Kultura     | 25.05.2018. 10:19 |

U Srebrenici počela manifestacija 'Dani Srebrenice 2018'

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 25. maja (FENA) - Koncertom grupe "Garavi sokak" sinoć je zvanično otvorena 15. kulturno-sportska i privredna manifestacija "Dani Srebrenice 2018", koja će uz bogat program trajati do 2. juna.

Na otvaranju manifestacije građanima se obratio načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić, rekavši da ova manifestacija ima za cilj druženje i zajedništvo te plasiranje pozitivnih priča iz Srebrenice.

- Nastavljamo s aktivnostima koje su vezane za promociju Srebrenice u kontekstu Evropskog grada kulture 2024. godine. Pored zapošljavanja i otvaranja radnih mjesta, lokalna vlast posebnu podršku daje razvoju sporta, kulture i turističkih potencijala, kao i promociji kulturno-historijskog naslijeđa naše općine – poručio je Grujičić.

Tokom "Dana Srebrenice“, posjetioci će uživati u izložbama, promocijama knjiga, nastupu folklornih ansambala, a u okviru sportskog dijela bit će održana takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci, šahu i drugim sportovima.

U sklopu manifestacije u Srebrenici će 2. juna, na sportskom igralištu Srednjoškolskog centra Srebrenica, biti održan i koncert grupe "Hari Mata Hari".

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom