Kultura     | 25.05.2018. 13:18 |

Predstavljena nova knjiga pjesama Zdravka Kordića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) - U organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u četvrtak je u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače predstavljena knjiga akademika Zdravka Kordića "Prostor vrijeme i krik".

Uz autora su na predstavljanju sudjelovali Marina Kljajo-Radić, Marko Tokić, Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB i Ivan Baković.

- Riječ je o pjesmama koje su nastale od 1972. do 2017., a koje nikada nisu objelodanjivane. Inače to su pjesme koje nisu uvrštene ni u jednu zbirku do sada. Poslije tih pjesama sam uvrstio nekoliko ciklusa pjesama koje su nastajale zadnjih četiri, pet godina - kazao je Kordić.

Sveučilišni profesor Marko Tokić naglasio je kako je knjiga neobična jer počinje sa zaboravljenim pjesmama napisanim sedamdesetih godina.

- Pjesme su kao uvijek krik koji se naknadno pretvara u pjesmu. Čini mi se, tko voli refleksivnu poeziju, onu gdje će pomalo i filozofski promišljati, da će u ovoj zbirci naći mnogo lijepih stvari. Svaki put iznova se može pronaći nešto novo, nešto drugačije - istaknuo je Tokić. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana