Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.05.2018. 15:58 |

Sportske igre mladih dobile prve finaliste iz Bihaća, Goražda i Orašja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Osme po redu BH Telecom Sportske igre mladih svoju ovogodišnju turneju širom Bosne i Hercegovine započele su takmičenjima u Bihaću, Goraždu i Orašju.

Prvi grad turneje bio je Bihać, a mališani su bili izvrsni domaćini, te je veliki broj učesnika iskazao zadovoljstvo što su Igre mladih ponovo posjetile njihov grad.   

Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, te uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo' što su učesnici takmičenja u Goraždu pokazali na terenima. Igre su po osmi put posjetile Goražde, pa su se djeca iz tog grada imala priliku takmičiti, družiti i zabavljati. 

Orašje, općina koja je šesti put domaćin Sportskih igara mladih, pružila je mnogo zanimljivih utakmica, dobrih akcija, tuge, radosti, zabave ali i novih prijateljstava. Titulu najboljih u nogometu, za kategoriju 2003. godište i mlađi, ponijela je ekipa "Atletico" iz Banovića, dok je u okviru Poli CUP-a u nogometu, za kategoriju 2007. godište i mlađi, najbolja bila ekipa NK "Tempo" iz Gradačca, savladavši ŠN "Atletico Orašje". 

Sportske igre mladih će ove godine obići 34 bh. grada te tako mališanima širom BiH pružiti dobru zabavu i priliku da se takmiče u 10 različitih sportskih disciplina. Naredni gradovi domaćini Igara su Šamac, Brčko i Gradačac, saopćili su organizatori.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Delić s menadžmentom BH Telecoma o izazovima zapošljavanja i zadržavanja kvalitetnih kadrova

Novi Telecom centar BH Telecoma otvoren na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu