Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 16:47 |

MUPKS-a donirao hranu i higijenske artikle za migranate u Salakovcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), na čelu s ministrom Vedranom Mulabdićem, danas je posjetila Azilantski centar „Salakovac“, te uručila Crvenom križu Grada Mostara donaciju - prehrambene i higijenske artikala za migranata.

- Prije svega, ova gesta je odaziv na apel Crvenog križa da se što više kantonalnih i državnih institucija uključi u prikupljanje materijalne pomoći migrantima, a u cilju lakšeg prevazilaženja problema koje sa sobom nosi migrantska kriza. Osobno bih apelovao na sve institucije da sličnim aktivnostima olakšaju boravak migrantima – kazao je Mulabdić.

Dodao je da će takvim aktivnostima uveliko obezbijediti i lociranje migranata na jednom mjestu „što je veoma bitno za njih same, a posebno s distance svih vidova sigurnosti za naše građane“.

Sekretar Crvenog križa Grada Mostara Alen Kajtaz zahvalio se ministru i MUPKS-u na donaciji, ističući da je to vrijedna donacija koja će im olakšati pripremu obroka za 179 migranata i 33 osobe kojima je priznat status izbjeglice u BiH, a među kojima je oko 40-ero djece.

- Apelujemo i na druge institucije da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u aktivnosti prikupljanja pomoći za migrante - kazao je Kajtaz, saopćeno je iz MUPKS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

MUPKS - U Novom Gradu pronađeno oružje i droga, uhapšen muškarac

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!