Servisne informacije     | 26.05.2018. 09:19 |

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jutros vedro, u ostatku BiH pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. maja (FENA) - U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jutros je vedro, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo 13, Sokolac 14, Bugojno i Sarajevo 15, Jajce i Livno 16, Gradačac, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 17, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Sanski Most i Zvornik 18, Brčko, Grude i Široki Brijeg 19, Trebinje 21 i Mostar 22 stepena. 

U Bosni će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro, uz umjeren porast naoblake poslije podne. Prijepodne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH. Padavine lokalno i obilnije. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature kretat će se od 22 do 28, na jugu od 27 do 31 stepen.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne. Dnevna temperatura iznosit oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom