Stranačke aktivnosti     | 26.05.2018. 11:37 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

U prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su Amra Haračić i Nedžada Avdić, ispunjavanjem partijskih pristupnica, zvanično postale nove članice SDP BiH.

U nekoliko posljednjih mjeseci evidentan je pristup velikog broja novih članova SDP-u, tako da je dolazak dvije zastupnice sa područja Tuzlanskog kantona nastavak tog trenda.

Činjenica je da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, jer mnogi SDP vide kao jedinu branu protiv politika jednoumlja i agresivnog nacionalizma, koji posebno postaje aktuelan u predizborno vrijeme.

Pristupanje Amre Haračić i Nedžade Avdić je dodatni doprinos kadrovskom jačanju partije na području Tuzlanskog kantona. Sasvim je sigurno da će ove dvije zastupnice pomoći SDP-u da do oktobarskih izbora učvrsti svoju poziciju političkog lidera u ovom kantonu, ali i u cijeloj BiH.

Nedžada Avdić je zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona, dok je Amra Haračić zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'