Servisne informacije     | 26.05.2018. 13:56 |

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren u preticajnu trak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. maja (FENA) - Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave. 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Zbog rekonstrukcije pružnog prelaza neposredno prije raskrsnice dvije regionalne ceste R-469 i R-470 u mjestu Dubrave Donje danas od 8 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravci su u funkciji.  

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.  Vozačima se preporučuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. 

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, soapćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'