Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 26.05.2018. 16:07 |

Najmanje 40 poginulih u saobraćajnoj nesreći u Ugandi

FENA Internet

KIRYANDONGO, 26. maja (FENA) – Najmanje 40 osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći na sjeveru Ugande u kojoj su učestvovali putnički autobus, traktor i kamion, saopćeno je iz Crvenog krsta u subotu.

Iz policije su najprije kazali da je broj žrtava 19, ali Crveni krst je na svojoj službenoj Twitter stranici objavio da je u nesreći „izgubljeno više od 40 života“, javlja DPA.

Ova nesreća se dogodila u petak naveče u blizini Kiryandongoa, oko 260 kilometara od prijestonice Kampala, rekao je portparol policije Emilian Kayima, dodajući da među poginulima ima i djece.

Autobus se „zaletio u traktor... i snažno ga udario, otkotrljao se i udario u kamion koji je prevozio pivo – kazao je Kayima u saopćenju.

- Timovi za evakuaciju neumorno rade kako bi spasili povrijeđene. Organizira se i podrška spasilačkim službama – dodao je Kayima, ne kazavši koliko je osoba povrijeđeno.

Autobuske nesreće su česte na cestama u Ugandi i obično se za to krive prebrza vožnja, vožnja u pijanom stanju i tehnička neispravnost vozila.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Više od 30 poginulih u udesu autobusa u Maliju

Troje mladih poginulo u saobraćajnoj nesreći na putu Bar-Ulcinj

Cvijanović: Politika nesvrstanosti izdržala test vremena,njeni principi i danas potrebni svijetu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'