Servisne informacije     | 27.05.2018. 14:54 |

U BiH sutra sunčano, u drugoj polovini dana mogući pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - U Hercegovini će sutra veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prijepodne, ali će u jutarnjim satima biti dosta niske naoblake po kotlinama.

U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a moguća je i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu se u jutarnjim satima očekuje niska naoblaka, zatim pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U BiH je danas preovladavalo sunčano sa umjerenom naoblakom. Razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana je u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovio lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 11, Ivan-sedlo 23, Sokolac 24, Livno i Srebrenica 26, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 27, Banja Luka, Prijedor i Tuzla 28,  Bijeljina, Doboj, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Zvornik 29, Trebinje 30 i  Mostar 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom