Sport     | 27.05.2018. 22:02 |

Ženska juniorska reprezentacija BiH pobijedila Jedinstvo iz Brčkog

FENA Ivana Banovic

LUKAVAC, 27. maja (FENA) – Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH u bazi u Lukavcu privodi kraju pripreme za nastup na IHF/EHF turniru "Women's Trophy 2018", koji se od 29. maja do 3. juna održava u Tuzli.

Posljednji ispit izabranice selektorke Kornelije Rajković Leko imale su večeras protiv ekipe Jedinstva iz Brčkog, novog člana Premijer lige BiH.

Igralo se 3x20 minuta, a susret je završen pobjedom reprezentacije BiH rezultatom 35:27.

I ovom prilikom stručni štab reprezentacije dao je priliku svim rukometašicama. Djelovale su osjetno uigranije nego prije dva dana protiv kombinirane ekipe tuzlanskog Jedinstva i Krivaje iz Zavidovića.

Naše reprezentativke sutra kreću za Tuzlu, a zadnji trening pred nastup na turniru imat će u dvorani Mejdan.

Za sutra u 18 sati zakazana je konferencija za novinare RS BiH i stručnog štaba reprezentacije, dok će u utorak u 12,30 sati biti odigrana prva utakmica IHF/EHF turnira "Women's Trophy 2018" između Estonije i Belgije.

Svečano otvaranje turnira, na kome sudjeluju Velika Britanija, Luksemburg, Azerbejdžan, Belgija, Estonija, Moldavija i Kipar, planirano je za utorak u 18 sati.

Naša reprezentacija nalazi se u grupi B s reprezentacijama Velike Britanije, Azerbejdžana i Luksemburga, a prvu utakmicu mlade "zmajice" odigrat će u utorak protiv Azerbejdžana u 18,30 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo