Sport     | 28.05.2018. 10:26 |

Bh. ritmičke gimnastičarke prvi put na evropskom prvenstvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Bosanskohercegovačke ritmičke gimnastičarke Anđela Vasković i Esma Mujačić učestvovat će na 34. evropskom prvenstvu koje će od 1. do 3. juna biti održano u španskoj Guadalajari.

Na smotri najboljih gimnastičarki Evrope učestvovat će 243 takmičarke iz 40 zemalja, a bh. gimnastičarke će upisati prvi, historijski nastup na evropskom prvenstvu, saopćeno je iz Gimnastičkog saveza BiH. 

- Presretna sam što ću predstavljati BiH na evropskom prvenstvu. To je velika čast a ujedno i velika odgovornost. Zahvaljujem se selektorici Svitlani Tinjić koja je i moj klupski trener što me izabrala da nastupam za reprezentaciju BiH - izjavila je Esma Mujaćić.

Anđela Vasković se nada da će opravdati povjerenje selektorice Svitlane Tinjić. 

- Ovo je moje prvo veliko takmičenje i trudit ću se da opravdam povjerenje selektorice i da joj se zahvalim što me pozvala da nastupam za reprezentaciju BiH. Želim da se zahvalim i svojoj klupskoj trenerici Ajlini Dujmović za trud i vrijeme koje mi je posvetila - kazala je Anđela Vasković.

Reprezentaciju BiH predvodit će selektorica Svitlana Tinjić i trenerica reprezentacije Aida Hadžić. Selektorica se nada dobrom nastupu bh. takmičarki. 

- Nakon dužeg pripremnog perioda prvi put odlazimo na evropsko prvenstvo gdje će nam biti čast predstavljati našu državu. Na jakom i značajnom takmičenju će učestvovati države gdje je gimnastika veoma popularna i odakle dolaze najbolje gimnastičarke na svijetu, tako da će konkurencija biti veoma jaka. Pred našim gimnastičarkama je zadatak da što bolje odrade vježbe i dostojno predstave BiH - izjavila je selektorica Svitlana Tinjić.

Gimnastičarke BiH će se takmičiti u individualnim vježbama sa četiri rekvizita - obruč, lopta, čunjevi i traka.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uspješan nastup ritmičarki Slobode na Salines Cupu u Tuzli

Ritmičarke tuzlanske Slobode osvojile 13 medalja na međunarodnom turniru u Budimpešti

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo