Servisne informacije     | 28.05.2018. 15:03 |

BiH sutra sunčano, u drugoj polovini dana lokalni pljuskovi s grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne očekuje se sunčano sa umjerenom naoblakom.

U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu BiH od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu BiH do 32 stepena.

U Sarajevu će većinom biti sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni i najviša dnevna oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne je preovladavalo sunčano s umjerenom naoblakom. Jači razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana je uslovio lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Ivan-sedlo 22, Livno i Sokolac 25, Bihać i Sarajevo 26, Jajce i Sanski Most 27, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Široki Brijeg i Srebrenica 28, Bijeljina, Tuzla i Zvornik 29, Banja Luka, Brčko, Doboj, Grude, Stolac i Trebinje 30 i Mostar 31 stepen.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta