Bosna i Hercegovina     | 28.05.2018. 19:20 |

Izetbegović i Ivanić s izaslanstvo BGIPU - Britanska potpora europskom putu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. svibnja (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primili su danas izaslanstvo Britanske skupine Interparlamentarne unije Velike Britanije (BGIPU).

Predsjedavajući izaslanstva Britanske skupine Interparlamentarne unije Velike Britanije Nigel Evans je izrazio zahvalnost na prijemu izaslanstva. Iskazana je potpora Velike Britanije europskom putu Bosne i Hercegovine, uprkos činjenici da su u tijeku pregovori o njezinom povlačenju iz Europske unije.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo posjetom izaslanstva, koji potvrđuje kontinuiranu potporu Velike Britanije Bosni i Hercegovini. Istaknuta je opredijeljenost za nastavak i unapređenje bilateralnih odnosa, posebice u oblasti ekonomske suradnje i turizma. U tom smislu izražena je zainteresiranost za potpisivanje nužnih sporazuma koji bi doprinijeli poboljšanju ekonomskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

Razgovarano je i o potrebi ukidanja viznog režima za građane Bosne i Hercegovine, što bi donijelo brojne benefite i pogodnosti.

Sagovornici su se suglasili da je predstojeći Summit o zapadnom Balkanu u Londonu 9. i 10. jula od velike važnosti za održavanje i unapređenje angažmana Velike Britanije na tom dijelu Balkana.

Članovi Predsjedništva BiH su upoznali članove Britanske skupine Interparlamentarne unije s aktualnom situacijom u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na njen europski put i aktivnostima koje se provode na ispunjenju uvjeta za prijam u članstvo Europske unije.

U sastavu izaslanstva Britanske skupine Interparlamentarne unije Velike Britanije su bili i David Drew, zastupnik i ministar iz sjene za poljoprivredu, Martin Vickers, predsjedatelj nekolicine parlamentarnih skupina za Zapadni Balkan, Helen Jones, predsjedateljica  Parlamentarnog odbora za peticiju, baronesa D'Souza, prethodno predsjedateljica Doma lordova i članica Izvršnog odbora BGIPU-a, i baronesa Scott of Needham Market, članica  Liberalno-demokratske stranke.

Uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sastanku je prisustvovao savjetnik Dejan Vanjek, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izetbegović telefonski razgovarao sa Erdoganom

Izetbegović i Aggeler o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i rješavanju ključnih izazova s kojima se država suočava

Izetbegović s ambasadorom Norveške o političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH i procesu euroatlantskih integracija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'