Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.05.2018. 20:00 |

Rajković Leko: Ovo je veliki korak za bh. rukomet

FENA

TUZLA, 28. maja (FENA) - Sve je spremno za početak IHF/EHF rukometnog turnira „Women's Trophy 2018“, čije otvaranje i start su zakazani za sutra.

Svih osam reprezentacija stiglo je u Tuzlu i cijelo popodne smjenjuju se u dvoranama Mejdana s treninzima.

Ženska juniorska reprezentacija BiH jutros je u Lukavcu odradila posljednji trening, tako da danas neće trenirati nego će se relaksirati nakon kratkih, ali napornih priprema.

- Zaista smo zadovoljni urađenim u organizacionom dijelu turnira. Ostali su neki sitniji detalji da se dotjeraju, ali možemo reći da je sve spremno za sutrašnji početak turnira „IHF/EHF Women's Trophy 2018“. Našu reprezentaciju sutra u 18.30 sati očekuje start na turniru – izjavila je na konferenciji za novinare Lejla Hairlahović, generalna tajnica Rukometnog saveza BiH.

Selektorka Kornelija Rajković Leko istaknula je da su zadovoljni cijelim tokom priprema. Imale su odlične uslove kako u Lukavcu, tako i na prvom okupljanju u Grudama.

- Bilo je veoma naporno. Kod nas je takva situacija da igračice nisu navikle na rad dva sata dvnevno. Bilo je zahtjevno, pomalo su umorne, tako da ćemo raditi više na psihičkoj pripremi za ono što nas sutra očekuje. Ovo je veliki korak za bh. rukomet. Moje najveće očekivanje jeste da se ovo pokrene. Sigurna sam da će sve djevojke, zajedno sa stručnim štabom, dati sve od sebe da se postigne što bolji rezultat – istaknula je Rajković Leko.

Svoja očekivanja iznijele su i tri mlade rukometašice.

Adelisa Dautović iz Bihaća potencirala je da su na pripremama obavile veliki posao.

- Ima umora, ali najbolje što smo mogle, uradile smo i očekujemo dobar rezultat na turniru – kazala je Dautović.

Amela Džakmić iz zavidovićke Krivaje smatra da su pripreme bile veoma dobre i da su se sve djevojke trudile i dajući maksimum u ovom trenutku.

- Dosta smo se uigrale mada smo zajedno vrlo kratko. U Lukavcu smo najviše radili na taktičkim pripremama. Nadam se da ćemo pružiti maksimu na ovom jakom turniru – rekla je Džakmić.

Andrea Soldo iz mostarske Katarina također potencira dobar i naporan rad na pripremama. U prvo vrijeme na fizičkom planu, a potom i na taktičkom.

- Velika su i naša očekivanja. Možemo dobro dogurati, a sigurna sam da će cijela ekipa pružiti maksimum. Zdrave smo i željne igre, a to znači da smo spremne za turnir – mišljenje je juniorke iz Mostara.

Lejla Hairlahović je dodala da su ostavili dosta vremena kako bi sve djevojke imale priliku upoznati turističke potencijale Tuzle. Petak je rezerviran za boravak na Panonskim jezerima, za sve ekipe i službena lica.

U organizaciju turnira, inače, uključeno je 50 volontera.

Oko formiranja seniorske reprezentacije rekla je da u ovom trenutku o tome nema ni govora.

- Razmišljamo da krenemo od zdravih temelja, a to znači od omladinskog rukometa. Ova reprezentacija je jedan okidač. Formirat ćemo i U-14 i U-16, tako da će to biti temelj za seniorsku reprezentaciju u budućnosti. EHF je puno uložio u organizaciju „Women's Trophya 2018“ i iz Tuzle će uživo na svojoj TV prenositi sve utakmice – kazala je Hairlahović.

Selektorka Rajković na kraju je kazala da nemaju previše informacija o drugim selekcijama.

- Ali i ostali su u istoj situaciji, tako da se najviše nadam da ćemo gledati lijep rukomet - zaključila je Rajković.

Otvaranje IHF/EHF turnira „Women's Trophy 2018“ zakazano je za sutra u 18.00 sati, a pola sata kasnije bh. reprezentacija igra s Azerbejdžanom.

Sutra su na programu još susreti u grupi A Estonija – Belgija (12,30) i Moldavija – Kipar (14,30), te u našoj B grupi Velika Britanija – Luksemburg.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta