Servisne informacije     | 29.05.2018. 07:45 |

BIHAMK - Magla u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog radova na učvršćivanju potpornog zida u Tarčinu na dionici autoputa A-1 Lepenica Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Radovi na autoputu A-1 u toku su i kod tunela Igman (dionica A-1 Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i na magistralnom putu M-5 Nević Polje-Kaonik, zbog radova na sanaciji kolovoza.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo