Servisne informacije     | 29.05.2018. 08:30 |

U BiH jutros sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Sarajevo 57, Livno 20, Nevesinje 9, Bihać i Sokolac 7, Jajce 5, Bileća i Mrkonjić Grad 4.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Sokolac 13, Bugojno i Ivan-sedlo 14, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 15, Livno 16, Bihać 17, Banja Luka, Sanski Most i Tuzla 18, Grude, Prijedor i Zvornik 19, Doboj, Gradačac, Široki Brijeg i Trebinje 20, Bijeljina, Brčko i Stolac 21 i Mostar 22 stupnja.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini će danas prijepodne preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uvjetovat će pljuskove i grmljavinu. Lokalno će biti i jačih pljuskova sa mogućom pojavom grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U Sarajevu će većinom biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo