Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 12:53 |

Od početka godine u Gornjem Vakufu-Uskoplju asfaltirano pet putnih pravaca

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 29. maja (FENA) - Od početka 2018. u Gornjem Vakufu-Uskoplju asfaltirano je pet putnih pravaca dužine oko hiljadu metara, a uglavnom se radi o projektima čija je realizacija dogovorena prošle godine. 

-Asfaltiran je put za Donju Ričicu, kao i u naselju Vrse, u dijelu Drininog mosta, Polića i Vukadina. Isti radovi završeni su u Smajićima na području naselja Bistrica, a asfaltirana je i dionica Ajkići-groblje u Mjesnoj zajednici Ždrimci - kazao je Feni pomoćnik načelnika za lokalni razvoj i stambeno-komunalne poslove u općini Gornji Vakuf-Uskoplje Suad Šišić.

Po njegovim riječima, u okviru spomenutih projekata asfaltirano je 1.075 metara lokalnih puteva, finansijske vrijednosti 129.686 KM.

Također, do kraja ove godine trebali bi se završiti i svi drugi planirani projekti asfaltiranja puteva, ukupne dužine 4.190 metara, čija je vrijednost procijenjena na oko 400.000 KM.

-To su projekti asfaltiranja puteva Pidriš-Raduša, Borova Ravan-Pridvorci, Voljevac-Jelić i projekti u naselju Dobrošin, lokaliteti Progon i Podravne - naglasio je.

Nada se da će se tokom narednih mjeseci privesti kraju još pet-šest projekata za koje su, također, potpisani ugovori u proteklom periodu.

-U planu je stavljanje fasade na zgradi na Bililu, potpuna rekonstrukcija gradskog parka, rekonstrukcija igrališta u Voljevcu, zemljani radovi na relaciji Pridvorci-Menjik i izgradnja trotoara od Pajić Polja do Dražev Doca - kazao je.

Smatra da su od velike važnosti za građane Gornjeg Vakufa-Uskoplja projekti koji bi se trebali implementirati po okončanju procedure, koja je pokrenuta na osnovu Zakona o javnim nabavkama.

-Radi se o prvoj fazi projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Gradskoj ulici i užem dijelu općine, vrijednoj oko 3,5 miliona KM, te projektima sanacije i asfaltiranja dijela puta Voljevac-Jelići, dionice Pidre-raskrsnica Kozice, i Voljevac-Seferovići - zaključio je Šišić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo