Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 14:16 |

Wigemark u srijedu u Stocu

FENA Saopćenje

STOLAC, 29. svibnja (FENA) - Šef Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark sudjelovat će u srijedu, 30. svibnja, u Stocu, u javnoj debati o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Dvanaesta javna debata održat će se u restoranu "Sampjero" (Banovinska bb), s početkom u 12 sati, a izjave za medije planirane su pola sata ranije, najavili su orgnaizatori. 

Pored Wigemarka na debati će govoriti i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vechio te brojni domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažirani na projektu "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu".

Nazočni će nakon debate imati priliku prisustvovati informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje financira EU i drugi donatori, a koji direktno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica.

Radi se o projektima ProLocal - Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, koji financiraju EU i njemačka vlada, a provodi GIZ, i LEP - Program za lokalni razvoj i zapošljavanje, kojeg financira EU, a provodi ILO.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Održan prvi sastanak na visokom nivou EU s BiH, nakon početka pregovora o pristupanju

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu