Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 16:52 |

Nenadić i Ajnadžić: U oktobru otvaranje gradilišta za izgradnju Austrijske kuće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo (KS) Mario Nenadić i načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić planiraju u oktobru otvoriti gradilište za izgradnju "Austrijske kuće" u sarajevskom naselju Ciglane, a realizacija ovog zajedničkog projekta završila bi naredne godine.

- "Austrijska kuća" će se definitivno završiti i služit će kao "Evropska kuća nacionalnih manjina" i također kao "Centar za zdravo odrastanje" - kazao je Nenadić na današnjem sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici Vijeća nacionalnih manjina KS Davor Ebner i Mirza Redžić.

Istakao je da su to dva važna zajednička projekta u kojima je investitor Općina Centar, a KS je osigurao prostor na 99 godina, kroz osiguranje prava građenja na tom lokalitetu. 

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo povodom činjenice da projekt ulazi u fazu implementacije i što će  u najskorije vrijeme biti izgrađen još jedan centar kulturnih, obrazovnih i muzejskih događanja.

Razgovarano je i o mogućnostima stalnih postavki Muzeja nacionalnih manjina u "Evropskoj kući nacionalnih manjina", odnosno "Austrijskoj kući", kao i o mnogo drugih potencionalno važnih i osvarivih potprojekata u okviru ovog projekta.

Ministar i načelnik najavili su zajedničke posjete s predstavnicima Evropske unije, austrijske ambasade u BiH i ostalim koji bi eventualno bili zainteresirani da pruže podršku u dovršetku ovog projekta, pa makar i u njegovoj kasnijoj fazi, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nenadić: Programi prekvalifikacije i dokvalifikacije radnika daju određene rezultate

Ajnadžić: Pisana riječ je svjedočanstvo i opomena

Promocija knjiga o odbrani Sarajeva Nedžada Ajnadžića sutra u Visokom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta