Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 16:35 |

Vijeće ministara BiH - Realizirano 60 posto mjera iz akcionog plana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Vijeće ministara BiH usvojilo je danas Finalni izvještaj o provedbi mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH i Evropskoj komisiji. 

U Izvještaju Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH navodi se da su do kraja februara ove godine nadležne državne, entitetske, kantonalne i institucije Brčko Distrikta realizirale 376 od 631 planirane mjere, s tim da se nastavlja provođenje ovog plana. 

U prva dva mjeseca ove godine realizirane su 174 od 209 mjera planiranih za realizaciju ili 64 posto. Istovremeno je realizirano 28 mjera iz prethodnog perioda.   

Izvještaj Evropske komisije za Bosnu i Hercegovinu za 2016. godinu sadržavao je 76 prioriteta podijeljenih po oblastima na bazi kojih je Vijeće ministara BiH u saradnji sa  institucijama svih nivoa vlasti prošle godine usvojilo Akcioni plan. Riječ je o cjelodržavnom dokumentu koji provode nadležne državne, entitetske, kantonalne i institucije Brčko Distrikta, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije