Svijet     | 29.05.2018. 19:46 |

Italija bi mogla održati prijevremene izbore već u julu

FENA Internet

RIM, 29. maja (FENA) - Italija bi mogla održati prijevremene izbore već u julu nakon što mandatar za premijera nije osigurao nikakvu podršku od velikih političkih stranaka čak i za privremenu vladu, saopćili su danas izvori, dok tržišta doživljavaju potrese zbog političke krize.

Italijanske stranke tragaju za novom vladom od izbora održanih u martu na kojima nije bilo jasnog pobjednika, dok je šef države Sergio Mattarella konačno odredio bivšeg zvaničnika Međunarodnog monetarnog fonda Carla Cottarellija za prelaznog premijera.

Izvori bliski vodećim političkim strankama danas su, međutim, saopćili da sada postoji mogućnost da predsjednik Mattarella raspusti parlament u narednim danima i otvori mogućnost za prijevremene izbore čak i 29. jula. 

Ta mogućnost spomenuta je odmah nakon što se Cottarelli danas sastao s predsjednikom Mattarellom i napustio predsjedničku palatu ne dajući nikakve izjave. Očekivalo se da Cottarelli objavi svoju prelaznu vladu nakon tih razgovora, javlja agencija Reuters.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Italija potpisuje sporazum s Ukrajinom i UNESCO-om o obnovi katedrale u Odesi

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu