Servisne informacije     | 30.05.2018. 07:35 |

BIHAMK - Magla u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Kolovoz je jutros pretežno suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.

Jutarnja magla moguća je u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, dok se na planinskim prijevojima skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj na autoputu A-1 večeras od 22.00 sata do sutra (31.05.) do 06.00 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Sarajevo sjever-Butila (lijeva i desna strana naizmjenično).

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas od 08.00 do 17.00 sati izvode se radovi na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (kod tunela Lendava), zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - Upozorenje vozačima na moguće odrone i mjestimičnu maglu uz riječne tokove

BIHAMK - Kolovoz pretežno suh, učestali odroni kamenja

BIHAMK - Povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prijelazima kraća zadržavanja

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!