Stranačke aktivnosti     | 30.05.2018. 09:55 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

Reakcija predsjednika Stranke za BiH na izjave Damira Borasa i Davorina Rudolfa

Podsjećamo, da su boraveći u Sarajevu gospoda Boras i Rudolf govorili o ugroženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Gospodo, podsjećam vas da je Bosna i Hercegovina suverena i nezavisna država naroda i građana.

Cijenim i poštujem vaše titule i akademska zvanja, ali isto tako sam duboko ubjeđen da nemate prave informacije o stanju u Bosni i Hercegovini, pa tako vaši istupi o stanju Hrvata u Bosni i Hercegovini djeluju prilično paušalnim, odnosno orkestriranim od strane ljudi koji imaju značajno manje akademsko znanje od onoga koje Vi posjedujete.

Gospodine Boras, upravo suprotno Vašim izjavama, Hrvati u Bosni i Hercegovini su ravnopravni građani kao i druga dva naroda, dok jedini koji nisu ravnopravni u Bosni i Hercegovini su građani koje ovdje nazivaju pogrdnim nazivom ''OSTALI''.  

Gospodine Rudolf, želim Vas podsjetiti da je jedna od posljedica udružneg zločinačkog poduhvata ubijanje Bošnjaka i etničko čišćenje Mostara, Ljubuškog, Stoca, Čapljine, Prozora i drugih gradova u BiH pod vodstvom političkog i vojnog vrha tadašnje samozvane HZHB i HVO-a. I da se na tim područjima želi provoditi politika proporcionalnosti, a ne pariteta. Podsjećam Vas da je princip pariteta prisutan na nivou Bosne i Hercegovine i na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, tamo gdje su Bošnjaci većina, a da je princip proporcionalnosti, tj, jedan čovjek, jedan glas u entitetu Republika Srpska. Takođe, političko djelovanje HDZBiH  traži taj princip i u gradu Mostaru gdje je UZP ostavio najviše krvavog traga, a Bošnjake učinio malobrojnijim.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'