Sport     | 30.05.2018. 12:34 |

Slovacima dva zlata na SP-u u ribolovu održanom na Željeznici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Reprezentacija Slovačke osvojila je ekipni naslov prvaka a reprezentativac te zemlje Lukaš Holly zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na 16. svjetskom prvenstvu u ribolovu u disciplini lov grabljivica umjetnim mamcima s obale, koje je u organizaciji Sportskog ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine održano u Istočnom Sarajevu (mjesto Kijevo) na Željeznici.

Drugo mjesto ekipno je osvojila reprezentacija Italije, a njen predstavnik Arno Hermann je osvojio srebrenu medalju pojedinačno, dok je treće mjesto osvojila reprezentacija Rusije.

Treće mjesto pojedinačno osvojio je Poljak Sebastian Mazur. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je 10. mjesto, a najbolji predstavnik Bosne i Hercegovine je bio Petar Lastrić iz Ključa.

Na takmičenju je učestvovalo 19 najboljih reprezentacija svijeta, sa više od 250 učesnika, zajedno s pratećim osobljem. 

Za dva dana takmičenja ulovljeno je ukupno 5.766 komada pastrmke čime je oboren dosadašnji svjetski rekord. Takmičar iz Rusije Arthem Mišin je ulovio 46 riba za 45 minuta što je također nevjerovatan rekord.

Prije takmičenja je u skladu sa pravilnikom izvršeno poribljavanje Željeznice potočnom pastrmkom. To je jedina riba koja se bodovala na ovom Svjetskom prvenstvu, navodi se u saopćenju. 

Predsjednik svjetske ribolovne asocijacije (FIPS) Claudio Ugo Mateolli kao i internacionalni žiri takmičenja nisu imali niti jednu primjedbu na bilo koji segment takmičenja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

SP vaterpolo: Hrvatska osmi put u povijesti u polufinalu

Održan posljednji trening mladih reprezentativaca BiH za Svjetsko prvenstvo u ribolovu

Na Buškom jezeru ulovljeni somovi dužine preko dva metra

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'